Ode aan het ontbijt op bed

 

Met Moederdag in aantocht is het tijd om het te hebben over een fenomeen waar wij bij FYNN groot voorstander van zijn: ontbijt op bed. Vergeet de onstabiele ondergrond voor je wiebelende kopje koffie en de kruimels tussen de lakens – tijd voor een ode aan de breakfast in bed.

Al sinds 1914 wordt Moederdag gevierd in Amerika. Veertien jaar later begon ook Nederland met het jaarlijks in het zonnetje zetten van moeders. Traditiegetrouw is Moederdag dan ook niet dat verplichte bezoekje aan je schoonmoeder of de zoektocht naar het juiste cadeau (‘wat moet ik dit jaar nou weer geven?’), maar is het juist een dag waarop alle moeders even worden ontzien in de zorgtaken. Eén dag in het jaar is het aan de kinderen om deze taken over te nemen en dat begint natuurlijk al vroeg in de ochtend.

Terwijl mama uit mag slapen zijn het de kinderen die het ontbijt verzorgen. Dat betekent niet zelden bergen met gekleurde hagelslag of andere opvattingen van het ideale kinderontbijt – of, met een beetje geluk en wat hulp van de andere ouder: een heerlijk ontbijtje met koffie, croissantjes en jus d’orange. Daarna is het tijd om met z’n allen op bed te kruipen, ons favoriete moment bij FYNN Collection.

De kleine ongemakken van het eten zonder tafel zijn we al gauw vergeten als we in goed gezelschap kunnen relaxen, en dat het liefst zacht en zen met onze FYNN relaxwear aan. Geen croissantje smaakt immers zo goed als wanneer je gehuld bent in zijdezacht comfort fleece! De traditie van het ontbijtje op bed is er dan ook één om te bewaren. En laten we daar een nieuwe traditie tegenover zetten: voor iedere moeder een FYNN relaxwear item om ultiem van dat ontbijtje te kunnen genieten.

Ook in het buitenland wordt volop Moederdag gevierd! Had jij al weleens gehoord van:

  • Fête des mères (Frankrijk)
  • Hari Ibu (Indonesië)
  • Anneler Günü (Turkije)
  • Muttertag (Duitsland)
  • 母亲节 (China)
Door | 2017-05-16T07:57:47+00:00 10 mei, 2017|Nieuws|

Geef je opmerking